Over mij

Normaal is dit de plek met informatie over jezelf. Wie je bent, wat je doet, waar je woont enzovoort. Voorlopig wil ik graag anoniem blijven. Gewoon omdat ik me hier goed bij voel.

Ik wil wel meer vertellen over deze blog. Tot voor kort keek ik eigenlijk niet op of om naar onze geldzaken. Ik had de gewoonte om elke maand altijd alles uit te geven. Soms was het dan nodig wanneer we echt geld nodig hadden, voor b.v. een wasmachine, dan namen we een lening. De gevolgen van deze manier met geld omgaan heb ik in het afgelopen jaar ondervonden. Toen mijn vriendin werd zwanger hadden we geen huis en geen geld, maar wel schulden. Uiteindelijk is alles goed gekomen, dankzij de gulheid van familie. Alleen heeft deze periode wel veel ruzie, stress en onrust opgeleverd. De problemen met geld gingen ten koste van ons geluk. Dat wil ik nooit weer.

Op basis hiervan hebben we het besluit genomen om beter met ons geld om te gaan. We maken de volgende afspraken:

  • We willen sparen voor verwachte en onverwachte uitgaven;
  • we willen aflossen op onze hypotheek, omdat deze te hoog is;
  • we gaan onze schulden aflossen;
  • we willen ook de financiële ruimte om te kunnen leven.

Deze blog verplicht mij, om in ieder geval wekelijks, bezig te zijn met geldzaken. Hierdoor is het ook een soort stok achter de deur. Daarnaast wil ik andere mensen inspireren en aansporen om ook bezig te gaan met hun geldzaken. Ik zie het aan mijn eigen gezin, maar ook in gezinnen om ons heen, dat het maken van verkeerde financiële keuzes vaak de oorzaak zijn van de problemen. Niet het gebrek aan inkomsten, maar het verkeerd uitgeven er van. Ik lees alles wat ik kan lezen over geldzaken, websites, onderzoeken en boeken. De kennis die ik hieruit opdoe pas ik toe op mijn eigen situatie en deel ik met jullie.